فام تان کنگ (Pham Tan Cong)، رئیس اتاق بازرگانی ویتنام (VCCI)، لجستیک سبز را فرصتی برای توسعه بازار در شرایط سخت دانست. رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ویتنام در نشست «لجستیک سبز؛ تابآوری در میان ناپایداری» با اشاره به استانداردهای ESG (محیطزیست، مسئولیت اجتماعی، حاکمیت شرکتی)، تاکید کرد که کسبوکارها برای بقا به تحول نیاز دارند و لجستیک سبز راهکار تحول اقتصادی است. به گفته فام تان کنگ، لجستیک سبز دیگر یک انتخاب نیست، بلکه شرطی حیاتی برای مشارکت شرکتها در راستای توسعه پایدار جهانی است.
صنعت لجستیک بهخصوص در بخش تجارت الکترونیک در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است اما در زمینه لجستیک سبز و راهکارهای آن، بسیاری از کشورهای جهان همچنان در مراحل اولیه قرار دارند. صنعت حملونقل همیشه متهم اصلی در انتشار آلایندههاست. این موضوع در بخش حملونقل دریایی بیش از پیش به چشم میآید و به همین خاطر است که سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO)، شرکتهای حملونقل دریایی را ملزم به استفاده از سوختهایی کرده که کربن کمتری منتشر میکنند.
بهرهگیری از فناوریهای جدید برای کاهش انتشار کربن، یکی دیگر از اقداماتی است که برای دسترسی به لجستیک سبز انجام میشود. مدیران دولتی ویتنام در برنامه چشمانداز ۲۰۵۰ این کشور، لجستیک سبز را بهعنوان یکی از ارکان رشد و توسعه این کشور، انتخاب کردهاند. نخستوزیر ویتنام حملونقل و انرژیهای سبز از اولویتهای این کشور آسیایی برای رشد و توسعه است.
لجستیک سبز هماکنون یکی از ارکان اصلی راهبرد رشد سبز ملی ویتنام برای دوره ۲۰۲۱–۲۰۳۰ (با چشمانداز ۲۰۵۰) است. بر اساس تصمیم شماره ۸۸۲ نخستوزیر، لجستیک یکی از ۱۸ حوزه اولویتدار در برنامه اقدام ملی برای رشد سبز است و گذار به انرژی سبز در بخش حملونقل بهعنوان اقدامی کلیدی معرفی شده است.
تران تان های (Tran Thanh Hai) معاون اداره واردات و صادرات وزارت صنعت و تجارت ویتنام در نشست «لجستیک سبز؛ تابآوری در میان ناپایداری»، حملونقل سبز را «سپر اقتصادی» توصیف کرد؛ سپری که به کسبوکارها کمک میکند در برابر نوسانات قیمت سوخت و حملونقل مقاومت کنند و با مقررات جدید سازمانهای جهانی در بخش انتشار کربن سازگار شوند.
فعالان حوزه اقتصاد و صنایع ویتنام، با اشاره به وضعیت نابهسامان کسبوکارهای کوچک و متوسط در این کشور و موانع متعددی که بر سر راه آنهاست، لجستیک سبز را راهحلی برای کاهش هزینهها و توسعه تجارت بینالمللی دانستند. به گفته مدیران اتاق بازرگانی ویتنام، کسبوکارهای کوچک و متوسط (SMEs) با موانع عمدهای مانند زیرساختهای فرسوده، هزینههای بالای سرمایهگذاری اولیه و کمبود تخصص در تحول سبز مواجه هستند.
معاون اداره واردات و صادرات وزارت صنعت و تجارت ویتنام، بهرهگیری از برق تجدیدپذیر، هیدروژن یا گاز طبیعی مایع (LNG) برای وسایل نقلیه و استفاده از بنادر و انبارهای هوشمند را راهحلی برای دستیابی به توسعه پایدار از طریق لجستیک سبز عنوان کرد. دولت ویتنام نیز از برنامههای استراتژیک برای تحول در اکوسیستم لجستیک این کشور خبر داده است.