شیخ محمد بن راشد، نخستوزیر امارات و حاکم دبی در تازهترین جلسه کابینه این کشور که در قصر الوطن ابوظبی برگزار شد، به اهمیت لجستیک در بهبود ارتباطات جهانی اشاره کرد. بن راشد همچنین اعلام کرد که امارات متحده عربی به دنبال تبدیل شدن به قطب لجستیک تا هفت سال آینده است.
تاسیس شورای یکپارچهسازی لجستیک در امارات
حاکم دبی همچنین با اشاره به موفقیت پروژه راهآهن اتحاد، از راهاندازی شورای یکپارچهسازی لجستیک امارات خبر داد. شیخ محمد بن راشد بهعنوان مسئول نظارت بر چشمانداز آینده امارات متحده عربی، اعلام کرد که شورای یکپارچهسازی صنعت حملونقل و لجستیک با هدف افزایش تجارت امارات با سایر کشورهای جهان از طریق تقویت بخشهای جادهای، راهآهن، بنادر و گمرک ایجاد شده است.
او که معاون رئیسجمهور امارات نیز هست، درباره استراتژی تازهای که برای تقویت بخش لجستیک این کشور در نظر گرفته شده، گفت: «در جلسه اخیر کابینه، ما تأسیس شورای یکپارچهسازی لجستیک امارات را تصویب کردیم که هدف آن هماهنگی و تضمین یکپارچه شدن لجستیک برای تقویت موقعیت امارات بهعنوان یک مرکز تجارت جهانی است. این شورا تمام نهادهای اصلی فدرال و محلی که شامل بخشهای مرتبط با بنادر، جادهها، حملونقل، گمرک، راهآهن و گذرگاههای مرزی میشود را دور هم جمع میکند تا هماهنگیهای لازم در هر زمینه به درستی محقق شود. ارزش تخمینی لجستیک امارات، ۱۲۹ میلیارد درهم در سال ۲۰۲۳ بوده و هدف ما افزایش این رقم به بیش از ۲۰۰ میلیارد درهم در هفت سال آینده است.»
شیخ محمد بن راشد، در ادامه این جلسه به نقش حیاتی پروژه قطار سریعالسیر اتحاد در توسعه این کشور اشاره کرد و گفت: «سرعت این قطار مسافربری ۳۰ دقیقهای که بین ابوظبی و دبی در رفتوآمد خواهد بود، ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت است. این قطار از مقاصد کلیدی و جاذبههای گردشگری عبور خواهد کرد و شش ایستگاه خواهد داشت.
بن راشد، پروژه قطار سریعالسیر اتحاد را یکی از مهمترین پروژههای زیرساختی امارات متحده عربی دانست و گفت: «این قطار، تحرک و ارتباط اقتصادی را در سراسر امارات متحول خواهد کرد و سهم آن در تولید ناخالص داخلی طی پنج دهه آینده بیش از ۱۴۵ میلیارد درهم خواهد بود.» نخستوزیر امارات متحده عربی، پروژه قطار سریعالسیر اتحاد را نشاندهنده جاهطلبی ملی و پیوند استراتژیک میان شهرهای این کشور دانست.
استراتژی تازه امارات متحده عربی برای جذب استعدادها
وزرای امارات در تازهترین نشست خود، سیاستهایی را برای حفاظت از نخبگان و جذب استعدادهای درخشان اتخاذ کردند. آنها استراتژی امارات برای جذب و حفظ استعدادها تا سال ۲۰۳۱ را تصویب کردند که طبق آن، استعدادهای برتر جهانی در بخشهایی چون فناوری، انرژی تجدیدپذیر، بهداشت، زیستفناوری، لجستیک، هوانوردی، صنایع پیشرفته، خدمات مالی، فناوری غذا و آب و اقتصاد خلاق شناسایی و جذب خواهند شد.
تقویت نوآوری در بخش لجستیک
امارات در ادامه سیاستهای چند سال اخیر خود به دنبال تقویت نوآوری در بخشهای کاربردی است. یکی از این بخشها که مدیران دولتی دبی، ابوظبی و بهطور کلی امارات متحده عربی روی آن مانور میدهند، لجستیک است.
به گفته محمد بن راشد، این کشور برای آنکه بتواند در «تجارت جهانی» پیشتاز شود، استعدادهای نوآور را کشف میکند و از بهترین روشها برای تقویت نوآوری در دولت استفاده خواهد کرد. حاکم دبی، در پایان جلسه کابینه وزرای امارات متحده عربی از طرحهای بیابانزدایی که با استفاده از نوآوری و تقویت لجستیک در این کشور انجام شده است، تقدیر کرد.