حسین خانی، معاون سرمایه انسانی هلدینگ دکالجستیک در یادداشتی به مناسبت روز ملی منابع انسانی، به چالشهای این حوزه و اهمیت حفظ و نگهداشت سرمایه انسانی در کسبوکارهای لجستیکی پرداخت. در ادامه این یادداشت را میخوانید.
۲۵ فروردینماه در تقویم ما به نام روز ملی منابع انسانی نامگذاری شده است. این روز، فرصتی است برای آنکه به نقش سرمایه انسانی و اهمیتی که در توسعه فرهنگ سازمانی دارد، نگاهی متفاوت داشته باشیم. منابع انسانی در شرکتهای لجستیکی نقش قابل توجهی دارد زیرا طبق مطالعاتی که ما انجام دادهایم، بسیاری از کارجویان، صنعت لجستیک را برای کار انتخاب نمیکنند و ترجیح میدهند خودشان را در سایر صنایع محک بزنند. شاید دلیل این موضوع، نگاهی باشد که افراد به این صنعت دارند.
آمارها نشان میدهد که دانشجویان و کارجویان زیادی متقاضی ورود به صنعت لجستیک نیستند. براساس بنچمارکهایی که ما انجام دادهایم، چالش کمبود نیروی کار متخصص در صنعت لجستیک تنها مختص ایران نیست و سایر کشورها مانند آلمان، انگلستان، بلغارستان نیز با این چالش مواجه هستند. بهنظر میرسد کمبود نیروی انسانی و پراکندگی جغرافیایی در این زمینه مهمترین چالش شرکتهای لجستیکی است. از طرفی، به دلیل کم بودن نیروی متخصص و کارآمد در این حوزه و رقابت شدیدی که در بازار کار وجود دارد، نگهداشت افراد متخصص در حوزههای مرتبط با پست و لجستیک کار دشواری است.
موضوع دیگری که در اینجا مطرح میشود این است که نظامهای پرداخت و جبران خدمات در بخشهای مختلف صنعت لجستیک با یکدیگر متفاوت است. به همین خاطر است که معاونت سرمایه انسانی هلدینگ دکا در این سالها تلاش کرده تا نظامهای پرداختی متنوعی داشته باشد. ما سعی کردهایم نظامهای پرداختی و جبران خدمات را بهگونهای طراحی کنیم که با کسبوکارهای لجستیکی و خدماتی که ارائه میکنند، متناسب باشد. طراحی مدلهای متنوع و متناسب با کسبوکارهای لجستیکی در زمینه نظامهای پرداختی، موضوعی است که ما در معاونت سرمایه انسانی هلدینگ دکا روی آن متمرکز هستیم.