یادداشت مهناز علمایی، مدیرعامل اسپید درباره تاب‌آوری

چرا باید زنان را در تاب‌آوری الگو قرار داد؟

مهناز علمایی، مدیرعامل شرکت اسپید که در حوزه لجستیک شهری فعالیت می‌کند در یادداشتی اختصاصی برای نقل حمل به نقش زنان در توسعه اقتصادی اشاره کرده است. او همچنین معتقد است که می‌توان زنان را در تاب‌آوری و مدیریت بحران، الگو قرار داد. در ادامه، این یادداشت را می‌‌خوانید.

گفتگو با مهناز علمایی، مدیرعامل شرکت اسپید درباره بحران پس از جنگ اسرائیل با ایران

هفته‌های اخیر، برای بسیاری از کسب‌وکارها و به‌ویژه برای تک‌تک ما که هم در زندگی حرفه‌ای و هم در زندگی شخصی مسئولیت‌های متعددی داریم، با چالش‌هایی همراه بوده است. در اسپید، همیشه از نزدیک شاهد بوده‌ایم که چگونه شرایط خاص، از قطع اینترنت گرفته تا فشارهای اقتصادی، می‌تواند مسیری را که برای خود ترسیم کرده‌ایم، دستخوش تغییر کند. اما در همین شرایط، بار دیگر شاهد توانمندی و انعطاف‌پذیری بی‌نظیری بوده‌ایم که در میان همکارانم، به‌ویژه زنان شاغل، خود را نشان داده است.

بیش از نیمی از همکاران ما را بانوان تشکیل می‌دهند که از بخش عملیات گرفته تا مدیریت و بخش‌های فنی همه در کنار هم پای کار ایستاده‌اند. این انتخاب، نه از روی لطف، بلکه از سر ایمان به دقت، تعهد و توانایی بی‌بدیل زنان در مواجهه با پیچیدگی‌ها و فشارهای کاری است. در روزهایی که ثبات، کالای کمیابی است، زنان اسپید نه تنها بار مسئولیت‌های حرفه‌ای خود را به دوش می‌کشند، بلکه بی‌وقفه در نقش‌های مادر، همسر، و ستون اصلی خانواده، به پایداری جامعه کمک می‌کنند.
اینجاست که باید تاب‌آوری از جنس زنان را الگو قرار داد. یک مادر یا یک همسر یا حتی فرزند دختر خانواده نقشی بی‌بدیل را در گذار از این دشواری‌ها بازی می‌کند. ذات لطیف زنانه، یک‌تنه در برابر خشونت و جنگ می‌ایستد و حالا مادر همه ما یعنی ایران به خاطر نقش‌آفرینی دخترانش در این روزها، بیش از پیش مادرانگی‌اش را به رخ می‌کشد.

شاید کمتر کسی تصور کند که در دل صنعت لجستیک که خود برآمده از شرایط جنگی‌ست، این‌گونه روحیه تاب‌آوری و مدیریت بحران نهفته باشد. اما ما در اسپید هر نیروی خانم را یک مدیر بحران می‌دانیم و تجربه نشان داده است که زنان، با توانایی ذاتی خود در چندوظیفگی تمرکز بر راه‌حل‌هاو البته سیر تکامل طبیعی روانی و فیزیولوژیک، به بهترین شکل ممکن از پس دشواری‌ها برمی‌آیند. آنها در همین روزهای سخت، با اتکا به خلاقیت، همدلی و ارتباطات قوی، مسیری برای ادامه فعالیت‌ها و حفظ امید هموار کرده‌اند.

البته باور داریم که توانمندسازی زنان، به‌ویژه در این شرایط، نه فقط یک مسئولیت اجتماعی، بلکه یک سرمایه‌گذاری استراتژیک برای آینده است. این توانمندی، ستون فقراتی محکم برای جامعه و کسب‌وکارها در مواجهه با هر بحرانی فراهم می‌کند. از این رو، ما متعهدیم که همچنان محیطی پویا و حمایتگر برای تمام همکارانمان، به‌ویژه زنان، فراهم کنیم و به پایداری و رشد آنان کمک کنیم. ما در برهه‌های زمانی متعدد در شرایط سخت کنار هم بوده‌ایم و فرهنگ محکم ما نگذاشت یارانمان را از دست بدهیم و در هر شرایطی سعی کردیم انعطاف داشته باشیم و دست هم را رها نکنیم.

این روزها می‌گذرد، اما درسی که از تاب‌آوری زنان می‌گیریم، همواره همراه ما خواهد بود. آنها نه تنها کسب‌وکارها را زنده نگه می‌دارند، بلکه امید و آرامش را به خانواده‌ها و جامعه بازمی‌گردانند. نگاهی به مادرانمان کنیم و با یاد تاب‌آوری آنها و الگو قراردادن‌شان برای مادرمان ایران دوام بیاوریم و ادامه دهیم.

تازه ترین های

با هدف توسعه خدمات لجستیک درون‌شهری

قیمت دستوری بلای جان کسب‌وکارهای لجستیک

مهناز علمایی، مدیرعامل شرکت اسپید و یکی از زنان کارآفرین این صنعت در حاشیه رویداد نوآوران لجستیک ایران، با نقل حمل گفت‌وگو کرد. اسپید یک شرکت کوریر سرویس ...