گزارش‌ Ti Insight از وضعیت لجستیک در جهان نشان می‌دهد؛

افزایش ۴۲ درصدی سهم آسیا از لجستیک قراردادی در سال ۲۰۲۵

آخرین گزارش Ti Insight که براساس تحلیل بازار لجستیک و زنجیره تامین منتشر شده است،‌ نشان می‌دهد که سهم منطقه آسیا و اقیانوسیه از بازار جهانی لجستیک قراردادی تا سال ۲۰۲۵ حدود ۴۲٪ افزایش خواهد یافت. این پیش‌بینی‌ برای سال ۲۰۲۳ حدود ۳۸٪ بوده است.

براساس داده‌های منتشر شده، اندازه بازار جهانی لجستیک قراردادی در سال‌های اخیر افزایش یافته است. پیش‌بینی‌ می‌شود که سهم بازار آسیا و اقیانوسیه از لجستیک قراردادی در سال جاری میلادی به ۱۲۳,۶۹۲.۹ میلیون یورو برسد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که بازار جهانی لجستیک قراردادی با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) معادل ۴.۲٪ به ۳۴۸,۸۸۱.۴ میلیون یورو برسد. تحلیلگران داده Ti Insight معتقدند که به احتمال زیاد در سال جاری میلادی، بازار آسیا و اقیانوسیه ۶.۹٪، آمریکای شمالی ۲.۸٪ و اروپا ۱.۷٪ رشد خواهند کرد.

افزایش ۴۲ درصدی سهم آسیا از لجستیک قراردادی در سال ۲۰۲۵

وضعیت بازار خرده‌فروشی

با توجه به تأثیرات منفی بخش خرده‌فروشی بر رشد، انتظار می‌رفت که بازار لجستیک قراردادی در سال ۲۰۲۴ با رشد ۳.۶٪ به ارزش ۲۹۴,۲۶۴.۸ میلیون یورو برسد. این رقم در مقایسه با پیش‌بینی قبلی در ژوئن ۲۰۲۴ که رشد سالانه ۴.۲٪ را پیش‌بینی کرده بود، یک روند کاهشی را نشان می‌دهد.

در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۴، خرده‌فروشی در آمریکا و اروپا یک روند کند رشد را طی کرد و این مسئله، روی خرده‌فروشی منطقه آسیا و اقیانوسیه تاثیر زیادی گذاشت. علاوه بر کاهش سرعت رشد خرده‌فروشی در قاره‌های آمریکا و اروپا، عوامل دیگری مثل افزایش تورم، تحولات اقتصادی نامشخص، تنش‌های ژئوپلیتیکی و کمبود نیروی کار، بازار خرده‌فروشی جهان را تحت تاثیر قرار دادند.

طبق گزارش Ti Insight، «بهبود بازار خرده‌فروشی در جهان محسوس نبوده است» و «مسائل ژئوپلیتیکی جاری در دریای سرخ و اروپا تقاضاها را کاهش داده‌اند». با این حال، لجستیک قراردادی در برابر شوک‌های سیاسی و اقتصادی مقاوم است. در سال ۲۰۲۴، شاهد رشد ۳.۲ درصدی درآمد کلی بازار نسبت به سال میلادی گذشته بوده‌ایم. همچنین لجستیک قراردادی ۲.۵٪ در آمریکا، ۵.۱٪ در آسیا و اقیانوسیه و ۳.۲٪ در اروپا، خاورمیانه و آفریقا رشد داشته است. پیش‌بینی می‌شود این رشد در سال ۲۰۲۵ و سال‌های پس از آن ادامه یابد و تا سال ۲۰۲۸، آسیا و اقیانوسیه با رشد ۶.۹٪ پیشتاز بازار لجستیک قراردادی شود.

اثر پروانه‌ای تجارت الکترونیک بر لجستیک قراردادی

اثر پروانه‌ای تجارت الکترونیک بر لجستیک قراردادی

تجارت الکترونیک به رشد شرکت‌های لجستیکی کمک زیادی کرده است. مثلاً شرکت‌های حمل‌ونقل کالا در چین سالانه بیش از ۱۵٪ رشد را تجربه کرده‌اند. بازار لجستیک قراردادی در آسیا و اقیانوسیه به‌واسطه توسعه تجارت الکترونیک یک روند روبه‌رشد را طی کرده است تا جایی که شرکت‌هایی مثل DHL Supply Chain بخش عمده‌ای از رشد خود را مدیون همکاری با فروشندگان تجارت الکترونیک هستند.

تجارت الکترونیک در یک دهه اخیر تقریباً در همه بازارها رشد چشمگیری داشته است اما در سال‌های گذشته به‌ویژه پس از پایان دوره کرونا، خرده‌فروشی رشد چندانی نداشته است. سرعت کم رشد در بخش خرده‌فروشی، روی لجستیک قراردادی اثری منفی گذاشته است. با این حال، خرده‌فروشی در کشورهای آسیایی رشد بیشتری نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکایی دارد و همین مسئله سبب توسعه لجستیک قراردادی در این مناطق شده است.

صندوق بین‌المللی پول (IMF) رشد پایدار اما ناامیدکننده را درباره تولید ناخالص داخلی (GDP) در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده است. در سال ۲۰۲۴، کشورهای آسیای شرقی رشد GDP بیشتری را تجربه کرده‌اند اما کشورهای اروپایی و آمریکایی، با روند رشد کمتری در تولید ناخالص داخلی‌ مواجه بوده‌اند. صندوق بین‌المللی پول، پیش‌بینی کرده که در سال ۲۰۲۵، رشد تولید ناخالص در جهان به ۳.۱ درصد برسد.

 

تازه ترین های

با هدف توسعه خدمات لجستیک درون‌شهری

قیمت دستوری بلای جان کسب‌وکارهای لجستیک

مهناز علمایی، مدیرعامل شرکت اسپید و یکی از زنان کارآفرین این صنعت در حاشیه رویداد نوآوران لجستیک ایران، با نقل حمل گفت‌وگو کرد. اسپید یک شرکت کوریر سرویس ...